Pamatila

Emelőgépek felülvizsgálata

Cégünk elsősorban a targoncák és a gépjárműre szerelhető emelő szerkezetek felülvizsgálatát végzi fő profilként.

Az emelőgép üzembe helyezésének feltétele a munkavédelmi üzembe helyezés. A munkavédelmi üzembe helyezés feltétele a vonatkozó jogszabályban foglaltak szerint, az emelőgép telepítésével, összeépítésével kapcsolatos munkavédelmi szempontú vizsgálat megfelelő eredménye.

§.
Az időszakos vizsgálat – a vonatkozó szabványok szerint – az időszakos biztonsági felülvizsgálat, a szerkezeti vizsgálat és a fővizsgálat is, amelyek elvégzéséről vagy elvégeztetéséről – eltérő megállapodás hiányában – az emelőgép tulajdonosának kell gondoskodni.

Cégünk vállaja:

– Emelőgép Biztonsági és Üzemeltetési Szabályzat készítését,
– Emelőgépek szerkezeti vizsgálatát,
– Emelőgépek fő és biztonsági vizsgálatának elvégzését,
– Emelőgépek dokumentációjának nyilvántartását
– Emelőgépek üzembe-helyezését,
– Üzembe-helyezési dokumentációk készítését,
– Emelőgép szakértői tevékenység végzését.

 

§.
Az időszakos biztonsági felülvizsgálatot legalább ötévenként, vagy az emelőgép környezetének megváltozásakor (pl. a kiszolgált technológia megváltozásakor) kell elvégezni, kivéve, ha a gyártó ennél rövidebb gyakoriságot ír elő. Az időszakos biztonsági felülvizsgálat alkalmával vizsgálni kell, hogy az emelőgép szerkezeti kialakítása, gépészeti és villamos berendezése, valamint az emelőgép biztonsági berendezései megfelelnek-e az üzembe helyezés időpontjában érvényes biztonsági és egészségvédelmi követelményeknek, eredeti funkciójának megfelelően üzemel-e, a környezetének jellemzői azonosak-e a tervezéskor és gyártáskor figyelembe vettekkel.

Pin It on Pinterest

Share This