Pamatila

Munkahelyi zajmérés

“Bekövetkezik az a nap, amikor az ember kénytelen lesz egészségének egy veszélyes ellenségével a zajjal ugyanúgy harcolni, mint valaha a kolera és a pestis ellen harcolt”       Robert Coch

 

A zajmérés célja:

(66/2005. (XII. 22.) EüM rendelet a munkavállalókat érő zajexpozícióra vonatkozó minimális egészségi és biztonsági követelményekről)

A munkahelyeken a munkavállalókat érő zaj mérése és értékelése alapvetően azt a célt szolgálja, hogy a munkáltató a munkavállalók részére zajvédelmi szempontból egészséges és biztonságos munkahelyi körülményeket biztosítson. E cél megvalósításához elengedhetetlen, hogy a munkáltató ismerje és megfelelően értékelje, elemezze a munkahelyi zajviszonyokat, azaz az Mvt. szerinti kockázatértékelést zajvédelmi szempontból megfelelő részletességgel végezze el.

A 2006. februárjában hatályba lépett 66/2005. (XII.22.) EüM rendelet szigorításokat vezetett be a munkahelyi zajexpozíció kezelése területén. Az úr rendelet beavatkozási határértéket határozott meg, és új paramétereket vezetett be, valamint előírja, hogy a munkahelyi kockázatértékelés, és annak felülvizsgálata során legkésőbb 2006. december. 31-ig el kell végezni a munkahelyi zajmérést a megváltozott előírások szerint. A rendelet ugyanakkor engedményeket is tett:

  • A kockázatértékelés során nem szükséges akkreditált laborral végeztetni a mérést, hanem engedéllyel rendelkező szakértő megfelelő műszer alkalmazásával elvégezheti a zajmérést.

 

Cégünk vállalja:

  • munkakörnyezetek, munkahelyek és munkaeszközök zajmérése,
  • zajtérkép készítése,
  • zajforrás elemzése,
  • zajcsökkentési megoldási lehetőségek szakértői feltárása.

Cégünk rendelkezik a a zajméréshez és az egyéni szakszerű védőfelszerelés kiválasztásához szükséges:

  • Zajmérő műszerrel
  • Megfelelő engedélyekkel
  • Felkészült szakmai személyzettel.

Ha szeretné dolgozóinak a zajterhelését megvizsgáltatni kérem keressen minket elérhetőségeinken. Az elvégzett zajterhelésről szóló jegyzőkönyvet nyomtatott formátumban valamint cd lemezen (digitális) formátumban bocsátjuk a megrendelőnk részére.

Pin It on Pinterest

Share This